понеділок, 18 грудня 2017 р.

Наймолодший шкільний учитель у світі

Якщо говорити в філософському сенсі, то кожна людина — вчитель для нас. Навіть якщо ми зустрічаємося з ним всього лише на хвилину. Не буває випадкових зустрічей. А ви помічали, що особливо гарні в якості наших вчителів – це діти. Вони приходять сюди, в тому числі, щоб виховувати нас, як ми, в свою чергу, виховували батьків. На жаль, не всі думають про це.

А якщо мати на увазі буквальний сенс, то самим молодим учителем на планеті є 9-річна дитина. Його ім'я Бабар Алі, це індійський хлопчик з невеликого провінційного міста Муршидабад. Індія взагалі відстає по грамотності від усього світу. А в цьому місті грамотність в 2001 році була 66% серед дорослих. 


Бабар встає о 4 ранку. Спочатку на його плечах лежать хазяйські справи, потім він відправляється в школу, яка розташована досить далеко. Після школи хлопчика не чекають забавні ігри, як правило інших дітей. Його з нетерпінням чекають такі ж хлопці, як і він сам, щоб він вчив їх, що знає сам. Це дуже бідні діти, батькам яких нічим платити за навчання. Незважаючи на те, що навчання коштує недорого, дорослі не в змозі придбати для своїх дітей навіть підручники та шкільну форму.

Спочатку молодий вчитель сприймав свої заняття як гру. Але з часом він побачив, наскільки серйозно до цього ставляться його підопічні, з яким нетерпінням вони чекають свого вчителя. Ви уявляєте, наскільки велика тяга до знань у цих бідних дітей, якщо вони свого однолітка шанують як вчителя?!


По суті, Бабар Алі заснував першу школу в своєму місті. У 2009 році вона стала відома на весь світ, завдяки західним журналістам. У 16 років Алі визнали як «самого молодого директора школи», а організація «Real Heroes Award» заохотила його премією. 

Зараз школа налічує 220 офіційних учнів та понад 600 слухачів 5-18 років. В ній викладають свої ж учні старших класів в якості волонтерів, всього 9 чоловік. Аж до 5-го класу учням всі надається безкоштовно, а інші платять невеликі гроші. Ця унікальна школа існує під відкритим небом, так як спеціального приміщення немає, а всі люди тут живуть у хатинах дуже бідно. Тому, у вільний від навчання час, всі діти цього містечка працюють. 

Директор школи Бабар Алі за сумісництвом є її учнем. Його дуже шанують, запрошують на лекції і конференції. Ну, а сам директор-учень мріє про справжнього шкільному приміщенні, з лабораторіями, спортмайданчиком і актовим залом.


http://wiki.pp.ua/3360-naymolodshiy-shklniy-vchitel-u-svt-yomu-9-rokv.html

Немає коментарів:

Дописати коментар