вівторок, 5 травня 2015 р.

10 способів зробити життя простіше




I. Робота-хобі

Ніщо не ускладнює ваше життя більше, ніж постійне примус вставати, йти і займатися роботою, між тим як ваше серце говорить вам, що ви повинні робити щось інше. Робота, яку ви не любите, не дозволяє вам розвиватися.
Так що не бійтеся її кинути і знайти те, що вам дійсно потрібно.
II. Сміх

Сміх – дуже сильні ліки. Він знімає стрес, допомагає примиритися з собою і оточуючими, розпалює ентузіазм і допомагає подолати кризи. Більшість з нас дуже зайняті, щоб сміятися, і занадто серйозно, щоб усміхнутися. Це страшно. Пам'ятайте: якщо ви сьогодні жодного разу не расмеялись, значить, не жили.

III. Телевізор

Його краще продати. Це даремний пожирач часу, не більше того. Звичайно, не варто перетворюватися в неандертальця, але і ставати рабом телевізора теж не варто. Заглядайте в нього тільки в разі крайньої необхідності.

IV. Новини

Частіше всього вони – джерело пригніченості, картин насильства і беззаконня і повна утопія. Так навіщо зловживати ними? Все, що вам потрібно почути, вам розкажуть і так. Замість цього краще почитайте книгу або послухайте музику.

V. Тиша

Наш світ наповнений звуками, образами, словами, людьми, машинами... Ми все менше і менше залишаємося наодинці з собою. Візьміть в звичку влаштовувати собі "час тиші" – це час посидіти, подумати, помовчати, побути одному, розставити все по своїх місцях, знайти гармонію.
VI. Мінімалізм

Позбавляйтеся від усього зайвого. Не варто захаращувати свій життєвий простір – безлад в будинку стає причиною стресу, тривожності.

VII. Технології

Вони теж бувають нашими гнобителями. Вимикайте вечорами телефон, перевіряйте електронку раз в три дні – станьте вільніше.

VIII. Безпосередність

Рутина – з одного боку, дає відчуття комфорту і стабільності. З іншого боку – топить вас. Кожній людині просто необхідно зрідка міняти обстановку. Займіться виконанням власних бажань, а не чиїхось розпоряджень. Це додає життєвої сили.

IX. Сон

Що може бути простіше – висипатися? Не сидіть за роботою допізна – зробите завтра, не досматривайте пізній фільм – подивіться в інший раз. Встановіть собі режим сну, лягайте раніше і ніколи не порушуйте розпорядок.

X. Простота

Мало хто вірить в те, що подібним чином можна покращити життя, але це насправді так – поступово сповільнюючи темп, починаючи з малого, ви зможете зробити більше.

Немає коментарів:

Дописати коментар